Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0592- 20 34 99

Hypotheekadvisering

Een hypotheek is eigenlijk niets anders dan een plan om vermogen op te bouwen met onroerend goed als onderpand. Een lening dus om bezit op te bouwen. Een lening waar u doorgaans 30 jaren "aan vast zit". Dat betekent dat we heel zorgvuldig na moeten gaan op welke momenten in uw leven die lening zou kunnen gaan "knellen".

Verandering van besteedbaar inkomen

Het zal duidelijk zijn dat we daarbij rekening moeten houden met de momenten waarop uw inkomen veranderen kan. Dat zal zijn na pensionering, arbeidsongeschiktheid, overlijden, werkloosheid, echtscheiding etc.

Bij de voornoemde scenario's zal het inkomen doorgaans permanent dalen. 

Om uw hypotheeklasten goed te kunnen plannen, maken wij dan ook gebruik van een geavanceerd computerprogramma, waarmee we iedere hypotheekmogelijkheid 30 jaren kunnen doorrekenen. Als financiële planners kunnen wij dat als geen ander. Rekenen is ons vak. Bij ons krijgt u dus (veel)  meer dan een hypotheekadvies. Wij maken een gestructureerd plan voor u!

Zoeken naar de juiste hypotheek

Voordat we echter die berekeningen voor u kunnen maken, gaan we eerst goed met u na aan welke eisen uw hypotheek zal moeten voldoen. Welke aflossingsvorm heeft de voorkeur? Welke rentevaste periode? Moeten er speciale constructies worden gehanteerd? Kortom, hoe moet uw hypotheek er uit zien? Zeker als u een zogenaamde 'doorstromer' bent (u heeft nu reeds een eigen woning en wilt een nieuwe eigen woning gaan kopen) dienen we alle fiscale consequenties hiervan goed in kaart te brengen. De laatste jaren is er veel veranderd in de wetgeving, en bij een onjuiste indeling van de hypotheekdelen kan de hypotheekrente aftrek in gevaar komen!

Zoeken naar de juiste geldgever

En wanneer de hypotheekconstructie is 'opgezet', 'dan gaan we met u na welke geldgevers de gekozen hypotheek kunnen leveren.  Wij hebben een zeer uitgebreid aanbod van geldgevers. En wanneer dan uiteindelijk éde vorm van uw hypotheek vaststaat én de bank of verzekeraar die dat leveren kan éhet rentetype, dan vragen wij voor u, bij die bank of verzekeraar van uw keuze, uw offerte aan. 

Als het niet lukt om de hypotheek op reguleire wijze te verkrijgen bij een bank of verzekeraar, maar wij 'staan wel achter' uw hypotheekaanvraag, dan hebben wij mogelijkheden voor private placements. Vanuit ons Family Office kunnen wij jaarlijks over vermogen beschikken om dromen van onze klanten toch te realiseren.

 
Uiteraard mag u van ons verwachten dat wij die offerte nauwkeurig controleren op juistheid, want met uw handtekening gaat u wel een langlopende verplichting aan. Is de offerte correct, dan regelen wij de hele formulierenstroom, tot en met de taxatie. En mocht hypotheekgarantie mogelijk zijn, dan mag u van ons verwachten dat wij ook daarop toezien. 

Notaris

En dan komt het moment waarop de bank of verzekeraar u definitief het geld ter beschikking stelt. De aktes liggen bij de notaris van uw keuze ter ondertekening. Het zal u inmiddels niet meer verbazen dat wij ook de hypotheekakte controleren. Staat het juiste rentepercentage er in? De juiste rentevaste periode? De juiste boetevrije aflossing? Kortom, komt de akte volledig overeen met wat u eerder in de offerte hebt ondertekend?

Het is allemaal onderdeel van "hypotheekadvisering". Want het gaat niet om één hypotheekofferte. Of om één bank. Het gaat om uw financiële toekomst.

En daar gaan we heel zorgvuldig mee om.

En bent u inderdaad toe aan een verkennend hypotheekgesprek, dan kunt u ons via onderstaande knop direct bereiken. Of telefonisch uiteraard. Wij maken graag tijd voor u!

Een vrijblijvend oriëntatiegesprek? Neem contact met ons op!