Heeft u een vraag?

Stel hem hier

Kunnen wij u helpen?

Wij zijn bereikbaar via:

Wilt u liever dat wij bellen?

Of stel hieronder uw vraag:

  •  0592- 20 34 99

Bedrijfsarrangementen

Fundament Finance is specialist op het gebied van bedrijfsarrangementen voor directie en medewerkers. Tegen gereduceerde tarieven kunnen wij directie en werknemers adviseren op het gebied van :

  • financiële planning (inzicht in de actuele financiële positie bij pensionering, overlijden, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid)
  • hypotheken
  • sparen en beleggen
  • pensioen
  • erfrecht (testamenten - levenstestamenten etc.)
  • verzekeringen

De werknemer

Als werknemer ben je druk met je baan. Je staat er niet dagelijks bij stil welke werknemersrisico's je loop. Maar enkele voorbeelden zijn: weet jij wat je netto besteedbaar inkomen is als je met pensioen gaat of  arbeidsongeschikt of ontslagen wordt? En wat ontvangen je nabestaanden als je onverhoopt overlijdt?

En als je verander van baan.. wat kan dat betekenen voor je pensioen? Gaat het partnerpensioen niet verloren? Moet ik mijn pensioen overdragen? etc. etc. 

De directie

Als directielid bekleedt je een bijzondere positie. Misschien ben je directeur grootaandeelhouder (DGA) of directeur in loondienst. De fiscaal / juridische positie die je dan hebt verschilt aanzienlijk van elkaar.

Maar in beide functies hebt je een grote verantwoordelijkheid in de continuiteit van de onderneming.

Ook jouw risico's dienen in beeld gebracht te worden wat ons betreft. Denk daarbij ook aan het risico van aansprakelijkheid als bestuurder!

Secundaire arbeidsvoorwaarde

Een financieel bedrijfsarrangement is een uitstekende vorm van secundaire voorwaarden. Je kunt er voor kiezen om een bijdrage te leveren in de advieskosten voor de werknemer, maar als je dat niet wenst of het is financieel niet haalbaar voor de onderneming, dan kunnen de werknemers in ieder geval financieel advies krijgen tegen een aanzienlijke korting.

Een belangrijk item is dat een werknemer die inzicht heeft in zijn of haar financiën en een sluitende prive budgettering heeft, 'fit' zal zijn in zijn of haar functie. Financiële stress in prive leidt uiteindelijk tot arbeidsongeschiktheid. Een daarnaast is het in deze tijd van arbeidschaarste ook nog eens een uitstekende voorwaarde om personeel te werven en te behouden.

Een zit het een werknemer even financieel niet mee, dan kunnen wij de medewerker ondersteunen met een juiste budgettering. 

Arrangementen leiden dus tot een lager ziekteverzuim!